Kia Singers

Kia is het Angolese woord voor licht. Met de naam Kia Singers willen de leden van deze Angolese gospelgroep aangeven dat ze een licht willen zijn dat afstraalt van het grote Licht.De groep wordt gevormd door  Fernando Henrique, Miguel de Sousa uit Angola, Moise uit RD Congo en Jean Paul Dibantsa en Lionel Damba uit Republiek Congo. Kia betekend Licht in onze taal Kikongo welk wordt gesproken in een deel van Angola en de twee Congo’s.

Kia Singers vond zijn oorsprong ruim vijf jaar geleden in Angola. Momenteel trekken de leden zingend, spelend, maar vooral ook swingend door Nederland. Wat hen drijft is om door middel van hun optreden een getuige van Jezus Christus te zijn. Dat is hun bron, hun motivatie.

De groepsleden halen hun muzikale inspiratie uit de Amerikaanse negrospirituals. Maar in hun muziek zijn Afrikaanse – en dan met name Angolese – invloeden onmiskenbaar. Een optreden van Kia Singers is inspirerend vanwege hun natuurlijke enthousiasme. En is muzikaal – vooral vocaal – een belevenis. De arrangementen van hun liederen schrijven ze zelf. Ook maken enkele zelf geschreven nummers deel uit van het repertoire van Kia Singers.